Jdi na obsah Jdi na menu

Tajné služby kryly pedofilii poslanců

Ve velké Británii pokračuje pod názvem „Operace Midland“ vyšetřování sítě homosexuálních pedofilů z řad politiků a dalších veřejně činných osobností.

Ačkoli nebyla zveřejněna jména osob, kterých se podezření týká, deník „The Daily Teleraph“ napsal, že se má jednat o politiky všech hlavních politických stran, z nichž někteří již zemřeli, ale jiní jsou dále činní jako poslanci. Dále má jít o osobnosti ze šoubyznysu, soudce, novináře a členy zpravodajské služby MI 5.

Zneužívání, k němuž údajně docházelo v sedmdesátých a osmdesátých letech, se mělo týkat zejména chlapců z penzionátu Elm Guest House v Barnes na předměstí Londýna.

Jedna z obětí, dnes čtyřicetiletý muž, jehož identitu policie skrývá, popisuje své otřesné zážitky následovně:

„Byli to velmi mocní lidé a ovládali můj život po devět let. Každým dnem mi naháněli strach, který mě zcela ovládal. Neodporovali jste jim, prostě jste bez ptaní dělali, co si přáli; tresty byly velmi přísné.“

A dodal: „Neměli vůbec žádné zábrany dělat, co chtěli. Někteří z nich ani neskrývali, kdo jsou. Nebáli se, že budou chyceni, to je ani nenapadlo.“

Policie má podezření, že v souvislosti se zneužíváním chlapců, došlo i k vraždám tří z nich. Jednoho měl uškrtit jistý poslanec konzervativní strany, druhý měl zemřít během sexuální orgií a třetího, desetiletého, jeden z pedofilů přejel autem.

Někteří britští novináři se domnívají, že tajná služba MI 5 o celé záležitosti věděla, ale vzhledem k postavení zúčastněných osob či z jiných, dosud neznámých důvodů vše kryla.

Z The Independent přeložil Václav Prokůpek

Zdroj: independent.co.uk, telegraph.co.uk, mirror.co.uk, BBC, thefreedomagenda.wordpress.com